környéke

Látványosságok Liptóban

Čo robiť na Liptove s deťmi? Ako tráviť čas na Liptove keď prší?  Čo podniknúť na Liptove vo dvojici? Na tieto a na mnohé ďalšie otázky odpovedáme v nižšie priložených tipoch. Keďže sa Tatralandia chatky nachádzajú priamo v Tatralandii, ktorá je situovaná prakticky v srdci Liptova, väčšina obľúbených atrakcii Liptova je od nás len na skok. 

Samozrejme, medzi našimi návštevníkmi je najobľúbenejšou miestnou atrakciou Tatralandia. Tá poteší veľkým množstvom bazénov, toboganov a rôznych iných atrakcii. Hneď pri Tatralandii sa nachádza aj Kontaktná Zoo, ktorá je populárna hlavne pre deti. Najbližšími vodnými atrakciami Liptova sú okrem Tatralandie aj Liptovská Mara a aquapark Bešeňová. 

Turistika na Liptove sa rok čo rok stáva populárnejšou. Vďačíme za to prekrásnej, stále pritom trochu neopozeranej prírode Liptova. Ak túžite po aktívnej dovolenke na Liptove, iste vás poteší blízkosť Západných Tatier. V prípade že ste na výlete na Liptove s deťmi, odporúčame Bobroveckú dolinu, Roháčske plesá, prípadne vrch Rákoň. Ak túžite po náročnejšej turistike, potešiť vás môžu Kriváň či Baníkovské sedlo. Okrem Západných Tatier je to na skok aj ďalších pohorí : Nízke Tatry (hlavne Demänovská dolina) a Veľká Fatra.

Medzi ďalšie obľúbené atrakcie Liptova patria túra na Veľký Choč a na Sidorovo, kúpanie sa v Šútovskom jazere (cez leto príjemne osviežuje), termálny prameň Kalameny, ale aj skanzen Vlkolínec.

V zime sa TOP atrakciou stáva lyžiarske stredisko Jasná. Na blízku sa nachádzajú aj lyžiarske strediská v Žiari a Ski Opalisko.

Tatralandia

A Tatralandia Aquapark Szlovákia egyik legnagyobb és legnépszerűbb víziparkja. És nyaralóink közvetlenül a telephelyén találhatók, a Tatralandia üdülőfalu területén. Az aquaparkkal együttműködve kedvezményes belépési árakat is készítünk számodra, amelyeket hamarosan megvásárolhat rajtunk keresztül; a kedvezményes GOPASS jegyek vásárlásával kapcsolatos további információkért lásd a GOPASS aloldalunkat . Tatralandia-ban nem fog igazán unatkozni, akár 14 medence is rendelkezésre áll (beleértve 10 éves medencét is), sóval, termál- és tiszta vízzel, legfeljebb 40 ° C hőmérsékleten. Itt található még 14 vízicsúszda , a Hurricane Factory Tatralandia látványossága, a kelta wellness- és szaunavilága, valamint a Surf Waves Tatralandia .

A Tatralandia Chatky távolsága csak 100 m

Liptovska Mara

És ha tartózkodása alatt élvezni szeretné a természetes úszást, akkor látogasson el a Liptovská Mara-ra . Víztározó, amelyet Szlovák-tengernek is neveznek :) Van egy strandmedence Liptovský Trnovec-ben . A nyári szezonban az uszodába való belépés díjköteles. A nyári szezonban a medence mellett a Liptovská Mare területén számos más látnivaló is található. Vehet egy tengerjáró hajót - egy tengerjáró hajót Maria . Vagy sportolhat a vízen, kajak, wakeboard, wakesurf, jet ski vagy paddleboard bérelhető . A kalandos és az adrenalin szerelmeseinek egy felfújható banán, motorcsónak, flyboard, pedálcsónak, aquazorbing, lökhárító-labda is található . És ne aggódjon, van egy program még a kicsik számára is - csónakázás gyermekek számára és látnivalók ugrása trambulinon .

A Tatralandia Chatka távolsága csak 3 km

Tiszta Alacsony-Tátra

Közel van egyben a Szlovákia legnagyobb síközpontja - Jasná Nízke Tatry , ahova egy ingyenes síbusz (naponta akár többször is eljuthat) közvetlenül a tatralandiai faházakból a síszezonban. Ezért javasoljuk Jasná-ban egy kicsit kevesebb szállást, mint velünk szállást Tatralandiában. Könnyen eljuthat a síterületről egy ingyenes síbusz segítségével, és este pihenhet a Tatralandia környéken. A Jasná Nízke Tatry minőségi síelést kínál Chopok északi és déli oldalán . A Jásná hóparkban legfeljebb 49 km-es eltérő nehézségű lejtők , modern és fűtött felvonók , modern hókészítő rendszer és számos szabadidős zóna található.
Jasná népszerű üdülőhely még nyáron is . Ide fognak jönni a turizmus szerelmeseinek, lehetséges például a turizmus. Ďumbier, Chopok, Tri vody, Bielu puť, Demänovské sedlo vagy a Demänovská dolina oktatási útvonala felé. Gyerekek számára nyáron egy nagy trambulin kapható, hegyi kerékpárokat , kerékpárokat és e-kerékpárokat kölcsönözhetnek , és természetesen vannak felvonók a mindennapi forgalomban.
A Jasná üdülőhelyen együttműködve kedvezményes síbér árakat készítünk Önnek is, amelyeket télen keresztül megvásárolhat, kövesse a GOPASS kedvezményes aloldalunkat

A Tátralandia Chatka távolsága 19 km

Ilusia Galéria

Tippünk van arra is, hogy mit tegyen Liptóban, amikor esik . Látogasson el az optikai illúziókkal teli galériába - a liptovský mikuláši Ilusia galéria. Javasoljuk, hogy a belépési díjat online előre foglalja , különösen rossz időjárás esetén, mivel a napi jegyek száma korlátozott. A galériában még a saját szemével sem fog elhinni :) ott lehet például. olvassa el egy újságot a felhőkarcoló tetején, telefonáljon a medence alján , elfogjon egy elefántot 3D festmények segítségével . Szórakoztató gyermekek számára, de felnőttek számára is.

A Tatralandia Chatka távolsága 5 km

Bešeňová

A Bešeňová Vízipark Szlovákia egyik leglátogatottabb vízi parkja. Elsősorban a termálvizek - geotermikus források - miatt népszerű, amelyek 60,5 ° C-ig terjedhetnek. A Bešeňi termálforrások pozitív hatással vannak az izom-csontrendszerre és a légzőrendszerre , az urológiai problémákra, és általában pozitív hatással vannak az emberi pszichére . Bešeňová területén 4 termálmedence és 4 beltéri medence , 7 beltéri csúszda és 6 szabadtéri nyári vízcsúszda található . És a móka mellett itt minőségi kikapcsolódást is talál. Van egy Harmony wellness és spa komplexum - 50 gőz-, víz- és masszázsfürdő, kezelések és szaunák. És minden nap gazdag szauna rituálé program. Rólunk bármikor megvásárolhatja a legjobb jegyeket az Aquapark Bešeňová-ba , további információ az aloldalunkon GOPASS kedvezmények

A Tatralandia Chatka távolsága 18 km
Ha tippe van egy utazáshoz Liptó környékén, vagy Ön egy érdekes látnivaló tulajdonosa Liptó közelében, vegye fel velünk a kapcsolatot és közzétehetünk ajánlatot vendégeink számára. Köszönöm a Tatralandia Chaty 109 és 110 csapatot